elke laatste zaterdag van de maand  - in  unum restaurant
unum Menu Gourmand

Chef Mikael Lindqvist brengt verse, bijzondere ingrediënten van het seizoen rondom een thema samen tot een heerlijk 4-gangen menu voor fijnproevers.
------- deze avonden wordt het onderstaande à la carte-menu niet geserveerd -------


menu

Chef Mikael Lindqvist heeft voor de  3e menukaart  (31-10-2019) klassiekers  behouden en aangevuld met lekkere nieuwe gerechten.

LUNCH (12:00-15:00)
Voor de lunch serveren we tosti's op heerlijk vers geroosterd en huisgemaakt brood, dagelijks wisselende soep en rijke salades met vlees, vis of kazen. 

 

DINER (18:00-22:00)

Onze dinerkaart wisselt elke 7-8 weken. De gerechten worden veelal huisgemaakt en zijn bovenal vers. Voor groepen vanaf 8 personen serveren we het Verrassingsmenu. Hetgeen overigens ook voor kleinere gezelschappen een leuke keuze is. 

verrassingsmenu

Chef Lindqvist verrast u graag. Elk verrassingsmenu bestelt u per tafel en vangt aan met een Amuse.

3-gangen: € 38     |     4-gangen: € 43     |     5-gangen: € 47

Met plezier schenken we een wijnarrangement in zowel hele als ook halve glazen.


voorgerechten
Buffelmozzarella uit Oldemarkt, gemarineerde paprika, tomaten en koolzaadolie uit Zuidwolde (V)     € 10


S.O.S (Sill, Ost & Smör | haring, kaas & boter)
Een Zweedse klassieker met 3 soorten bereidingen van haring, Zweedse kaas, boter, citroen-aardappelsalade en huisgemaakt knäckebröd     € 10


Toast met rivierkreeft, viseitjes en gemarineerde rode ui     € 10


Carpaccio van rund – licht geschroeid op ons houtvuur – met oude Hollandse kaas, Rosmaninho olijfolie, balsamicosiroop en rucola     € 10


Soep van de dag (V)     € 7


Huisgemaakt brood met tapenade en kruidenboter     € 4


hoofdgerechten

Vegetarisch gerecht van de dag (V)     € 18

 

Schnitzel van aubergine gevuld met kaas (V)     € 18

 

Vangst van de dag     € 22

 

Gebakken eendenborst met Madeirasaus en pruim     € 23

 

Entrecote van lam in amandelkruim met rode wijnsaus     € 26

 

Pepersteak (200 g)     € 23

 

al onze hoofdgerechten worden geserveerd met geroosterde groenten, het aardappelgerecht van de dag en – op verzoek – een frisse salade.
Verse frites kunt u extra bestellen (3 €).

 

nagerechten

Diever mess: onze versie van de klassieke “Eton mess”, met meringue, geroosterde noten, fruit en roomijs     € 8

 

Tiramisu met appel     € 8

 

Marquis van chocolade met pepermunt     € 8

 

Kaas van onze trolley met huisgemaakt notenbrood en fruit compote     € 10

 

Huisgemaakte taart van de dag, geserveerd met roomijs     € 7


Villa BlauwHemel BV 
kvk-nummer: 73897663


Villa BlauwHemel 
Hezenes 6
7981 LC Diever

 

0521-85 80 63 | 06 28 80 60 92

reserveringen@villablauwhemel.nl

 

Logeren in onze luxe groepsaccommodatie in Diever? www.landhuisnoordes.nl