Villa BlauwHemel
brasserie | unum restaurant

 

tegenover Shakespearetheater Diever,  in Nationaal Park het Drents-Friese Wold


3 eigenaren slaan de handen ineen

Gastvrijheid is een ambacht. De horeca is dé sector bij uitstek waarbinnen je dit eeuwenoude vak perfect tot leven kunt brengen. Alle drie de ondernemers zijn reeds volop actief in de sector. Hun liefde voor het maken van werkelijk contact - met en tussen gasten - smaakt naar meer. Hierin ligt de keuze van Mikael, Nils en Ruwan voor de realisatie van Villa BlauwHemel.Het besluit tot realisatie van de luxe groepsaccommodatie Landhuis Noordes in Diever komt voor vrienden en compagnons Nils en Ruwan voort uit de aantrekkingskracht van het ondernemerschap.
Lekker snel schakelen en voortvarend trends oppikken. Op en top professioneel werk leveren, ook als het een keer mis gaat. Een sterke concurrentie-positie opbouwen. Genieten van volop vrijheid in leiderschap. Dat inspireert. 

De keuze voor een horeca-bedrijf past goed binnen de wens om service te bieden, waarvan gasten en klanten direct genieten. Als je dan ook nog wonen én werken in de natuur kunt combineren zonder je verloren te voelen, dan voelt het goed. Het dorpsleven in Diever zorgt er voor dat je werkelijk contact maakt met bewoners, ondernemers en partners zoals de Gemeente. Pas als dat vlot loopt kun je het verschil maken. 

Mikael heeft unieke horeca-expertise opgebouwd de afgelopen 25 jaar. Dat vanuit Scandinavië mee naar Diever nemen is een kans die hij met beide handen oppakt. Het Nordic Paasbuffet, diverse feesten én "Proef Villa BlauwHemel" tijdens Sfeervol Diever, vielen in de smaak. Dan gaat de energie wel stromen. Het past dan ook helemaal bij de spirit van Mikael, Nils en Ruwan om van Villa BlauwHemel het leukste Horeca-bedrijf van Noord Nederland te maken. 4 oprichters aan de basis van Villa BlauwHemel

Mikael Lindqvist - Directeur F&B

oprichter, mede-eigenaar
Mikael@villablauwhemel.nl

 

Binnenkort rondt Mikael zijn werk af als Restaurant Manager op het Zweedse cruiseschip Galaxy. Gedurende ruim 25 jaar heeft hij op diverse schepen leiding gegeven aan een team van 90 collega's dat de restaurants en bars runt. Voorafgaand aan deze lange staat van dienst rondde Mikael de opleiding tot Chef-kok af, in Mariehamn, Finland.

"Ik heb eveneens een eigen cateringbedrijf gerund en in diverse restaurants wereldwijd gewerkt. Daarin heb ik veel ideeën opgedaan voor gerechten die ik in Villa BlauwHemel ga serveren. Naast het vak van kok ben ik een prof in wijnen, spirits en cocktails. Een goed gerecht verdient immers een goed glas!"

"Geheel in stijl met de Scandinavische cultuur hecht ik veel waarde aan vers van nabij. Puur, geen gedoe en spannend van smaak. Daar teken ik voor. Het is aan mij om het grand café en unum restaurant succesvol op- en uit te bouwen." 


Nils Beers - Financieel Directeur

oprichter, mede-eigenaar

Nils@villablauwhemel.nl

 

Met een scherp gevoel voor cijfers en verhoudingen, heldere blik op rendementsdenken en expertise in complexe financiële vraagstukken - opgedaan als Optiehandelaar op de Beurs van Amsterdam en als voorzitter van het branche pensioenfonds - ruikt Nils kansen op het moment dat ze er toe doen en weet deze slim te benutten. 

 

Minstens zo waardevol is zijn gevoel voor sfeer. Waar hij o.a. met piano en zang graag een bijzondere invulling aan geeft. Zijn opleidingen aan de School voor Filosofie hebben er toe geleid dat Nils weet wat toegewijd werken is. Mensen voelen zich doorgaans gemakkelijk thuis in zijn aanwezigheid. 

 

"Met de zeilboot trek ik er graag op uit. Ik vaar graag scherp aan de wind. Het IJsselmeer, de Waddenzee; in mijn eentje trotseer ik deze mooie open wateren, weer of geen weer." 

"Binnen Villa BlauwHemel zorg ik voor een gezonde financiële huishouding. Daarnaast leid ik full-time onze groepsaccommodatie Landhuis Noordes, 300 meter verderop."   


Ruwan Berculo - Algemeen Directeur

oprichter, mede-eigenaar

Ruwan@villablauwhemel.nl

 

Op de Hotelschool Maastricht heeft Ruwan in 1997 de basis gelegd voor een internationaal traject van werk en studie met flink wat raakvlakken met het horecavak. Na jaren wonen in Frankrijk, Engeland en China en in Amsterdam en Den Haag kwam de keuze in 2016 uit op Diever. Nog steeds reist hij de wereld rond voor Jaarbeurs. hier geeft Ruwan leiding aan een reeks vakbeurzen in Agrifood die plaatsvinden in Azië, Afrika en het Midden-Oosten. Waar hij ook gaat; food & marketing heeft hij altijd omarmt. 

"Villa BlauwHemel biedt mij dé kans om het ondernemerschap in gastvrijheid verder invulling te geven. Het is mijn doel om de wereld naar Diever te brengen."   

 

"Het ondernemen in Diever is mooi. Ik ervaar volop energie om ons dorp stevig op de kaart te zetten. Binnen de Ondernemingsvereniging zet ik me in voor Sfeervol Diever, de ondernemersbeurs 2019 en vertegenwoordig ik samen met Wieneke van ‘t Keernpunt de horeca m.b.t. het festival Midzomer Nachtdroom. Daarnaast werk ik met plezier binnen het bestuur van “Diever Village of Shakespeare” aan de verbinding van Shakespeare met het dorp en ver daarbuiten. Ik kijk er naar uit om me de komende jaren volop verder in te zetten voor Diever, de gemeente Westerveld én uiteraard onze gasten."


Nathalie Bergmans

oprichter

Nathalie@villablauwhemel.nl 

     

Veel dank Nathalie, voor je toewijding bij de start afgelopen zomer van Villa BlauwHemel. Er staat een prachtig bedrijf, mede door jouw inzet en geloof in wat we met elkaar kunnen realiseren.Villa BlauwHemel BV 


Villa BlauwHemel 
Hezenes 6
7981 LC Diever

 

0521-85 80 63 | 06 28 80 60 92

reserveringen@villablauwhemel.nl