menu Valentijn

à la carte uit onze menukaart (onderaan deze pagina) of het Menu Valentijn. 
Wat u ook kiest, tongstrelend wordt het zo zo.



Volop vers, veelal huisgemaakt, met de pure invloeden van de Scandinavische keuken. welkom bij Villa BlauwHemel.

 

DINER (18:00-21:00)

Onze onderstaande dinerkaart bevat volop verse en bovenal huisgemaakte gerechten.

Voor groepen vanaf 8 personen serveren we het "BlauwHemel Verrassingsmenu" in 2, 3 of 4 gangen + amuse.  

 

LUNCH (12:00-15:00)
Voor de lunch serveren we diverse tosti's op heerlijk vers geroosterd en huisgemaakt brood, dagelijks wisselende soep en rijke salades met vlees, vis of kazen. 

 


BlauwHemel Verrassingsmenu

geserveerd per tafel
amuse & 3-gangen: 35 | 4-gangen: 40   | 5-gangen: 45 

Met plezier schenken we een wijnselectie per gang in zowel hele als ook halve glazen.


à la carte menu

1 gang: € 25     |     2-gangen: € 30     |     3-gangen: € 35
vegetarisch: -5

 


voorgerechten
soep van de dag (V)

 

in de oven geroosterde fetakaas met tzatziki en een dressing van tomaat (V)

 

Gubbröra - klassieke Zweedse haringsalade geserveerd met ingemaakte rode ui en croûtons van rogge

op onze houtgril gebrande carpaccio met balsamico-dressing, oude kaas en koolzaadolie uit Zuidwolde

 

caesar salade naturel of met - naar keuze - een topping van het land of uit de zee

 

 

hoofdgerechten

vegetarisch gerecht van de dag (V)

 

rollade van aubergine gevuld met paddenstoelen en kaas,
geserveerd met een saus van tomaat, geroosterde groenten en het aardappelgerecht van de dag (V)

vangst van de dag

 

geroosterde eendenborst met appel-chutney, rode wijnsaus en wortelpurée met witte chocolade, 
geserveerd met geroosterde groenten en het aardappelgerecht van de dag

Tournedos met truffelboter en rode wijnsaus, geserveerd met geroosterde groenten en het aardappelgerecht van de dag

verse huisgemaakte frites - extra     3 €

 

 

nagerechten

Diever Mess - meringue, geroosterde noten, geslagen room en boeren jongens

 

marquis van chocolade en abrikoos met abrikozensaus

 

parfait van sinaasappel met sinaasappelcompôte

 

3 kazen van onze trolley, geserveerd met geroosterde noten en huisgemaakte compôte

 

 

koffie BlauwHemel

onze heerlijke Manetti koffie  of een kop thee, geserveerd mét 2 huisgemaakte lekkernijen     5 €


e l k e     l a a t s t e     z a t e r d a g     va n      d e     m a a n d 

unum Fijnproevers-avond

Chef Mikael Lindqvist en zijn team brengen verse ingrediënten van het seizoen rondom een thema samen tot een heerlijk 4-gangen menu voor fijnproevers.
------- deze avonden wordt het bovenstaande à la carte-menu niet geserveerd -------


Villa BlauwHemel BV 
kvk-nummer: 73897663


Villa BlauwHemel 
Hezenes 6
7981 LC Diever

 

0521-85 80 63 | 06 28 80 60 92

reserveringen@villablauwhemel.nl

 

Ontdek onze luxe groepsaccommodatie in Diever. www.landhuisnoordes.nl